Uçak Kargo | 0554 173 00 00 | info@ucakkargo.gen.tr

Image

Tüm Gönderileriniz, Bizim İçin Değerlidir. Çünkü Biz Dünyanın Her Yerine Güven Taşıyoruz

Soğanlı Mahallesi Yavuz Sokak No:22 Bahçelievler/İstanbul
0554 173 00 00

info@ucakkargo.gen.tr

© 2022 Uçak Kargo - All rights reserved.

Hariçte İşleme Rejimi İşleyişinde Kağıtsız Uygulama

Hariçte İşleme Rejimi nin İşleyişinde Kağıtsız Uygulamaya Geçildi konulu bir duyuru T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılmıştır.

Yapılan duyuru ile Hariçte İşleme Rejimi‘nin (HİR) işleyişinde kağıtsız uygulamaya geçildiği ve ihracatçıların bu rejime ilişkin izin belge başvurularının ve incelemelerinin 1 Ekim 2020 tarihi itibarıyla sadece Destek Yönetim Sistemi üzerinden yapılacağı belirtilmiştir.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI

Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulama

Bakanlığımızca bilgi ve iletişim teknolojilerinin etkin kullanılması, doğru, güncel ve kesin verilere dayanan bir bilgi akışı ile karar verme süreçlerinin hızlanması amaçlarıyla oluşturulan Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sistemi (DYS) kapsamında ihracatçılarımız sisteme kayıt olmaya devam etmektedir.

Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulama

Bu kapsamda, Hariçte İşleme Rejiminin (HİR) işleyişinde kağıtsız uygulamaya geçilmiş olup. İhracatçılarımızın bu rejime ilişkin izin belge başvuruları ve incelemeleri 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren sadece Destek Yönetim Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Destek Yönetim Sistemi HİR modülünün devreye alınması Ticaret Bakanlığı hizmetlerinden firmalarımızın en kolay ve dijital ortamda faydalanabilmesine yönelik çalışmalarımıza önemli katkı sağlayacaktır.

İhracatçılarımız DYS Otomasyon Sistemine yararlanıcı kayıtlarını yaptırmalarını müteakip. Hariçte İşleme Rejimiyle ile ilgili tüm iş ve işlemlerini sistem üzerinden yapabilecektir.

DYS kapsamında yer alan ihracatta devlet yardımı modülü de 31.12.2020 tarihine kadar kademeli olarak devreye alınacak. Ticaret Bakanlığınca verilen tüm devlet desteklerine başvuru ve inceleme işlemleri sadece DYS üzerinden gerçekleştirilecektir.

Ticaret Bakanlığı olarak, ihracatçılarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü desteği sağlamak. İhracatçılarımızın önündeki engellerin kaldırılarak yapılacak işlemlerde kolaylaştırıcı tedbirler almak yönünde çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hariçte İşleme Rejiminin İşleyişinde Kağıtsız Uygulama

THY uçak kargo saatleri için bizimle temasa geçebilirsiniz. 0 554 173 00 00  telefon hattımız ve e posta adresimiz info@ucakkargo.gen.tr

THY uçak kargo fiyatları için bizimle temasa geçebilirsiniz. 0 554 173 00 00  telefon hattımız ve e posta adresimiz info@ucakkargo.gen.tr

THY uçak kargo servisleri için bizimle temasa geçebilirsiniz. 0 554 173 00 00  telefon hattımız ve e posta adresimiz info@ucakkargo.gen.tr

Hariçte İşleme Rejimi | Uçak Kargo | Hava Kargo | Amerika Kargo | Hong Kong Kargo | Libya Kargo | İngiltere Kargo | Yurtdışı Hava Kargo |
Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.